| Sonkás-sajtos burgonyafelfújt receptEgytálételek Hozzávalók: 75 dkg héjában főtt burgonya, 20 dkg füstölt sajt, 20 dkg főtt tarja, 2 dkg liszt, 2 dkg vaj, 2 dl tej, só, bors, szerecsendió, 1 dl tejföl, 2 db tojás. Elkészítés: A meghámozott burgonyát, a sajtot és a sonkát kockákra vágjuk. A lisztet a vajon megpirítjuk, felengedjük a tejjel. Sűrűre főzzük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tejfölt a tojások sárgáját és a kemény habbá vert fehérjét. Óvatosan belekeverjük a kockázott anyagokat, majd vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk. Forró sütőben szép pirosra sütjük. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |