| Sonkás-sajtos croissant receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: ½ kg mélyhûtött leveles tészta 15 dkg fõtt sonka ¼ kg tejszínes sajt 1,5 dl tej 2 tojássárgája só õrölt bors Elkészítés: A tésztát kinyújtjuk és hat egyforma négyzetre vágjuk. A négyzeteket átlósan kettévágjuk (12 háromszöget kapunk). A sajtot a tej felével krémesre keverjük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott sonkát, sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk. A tésztákat egyenként megkenjük a krémmel, majd a hosszabb oldaluknál (az átlónál) kezdve feltekerjük, közben kiflivé formázzuk. Kivajazott tepsire tesszük és kb. 20 percig pihentetjük. A maradék tejet összekeverjük a tojássárgájával és megkenjük vele a kiflik tetejét. Elõmelegített sütõben 200°C-on aranybarnára sütjük. A receptet beküldte: Rumino Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |