| Sonkás-gombás szűzpecsenye, karfiolos töltött tojás receptHúsételek Hozzávalók: 40-50 dkg szűzpecsenye 1 közepes nagyságú v.hagyma 10 dkg sonka 20 dkg gomba só, bors 1 kb. 80 dkg-os karfiol 6 db főtt tojás 5 dkg vaj 2 dkg reszelt vöröshagyma szerecsendió petrezselyem zöldje só 1 tojás sárgája 2,5 dl tejföl 10 dkg reszelt sajt Elkészítés: A szűzpecsenyét kockára vágjuk, a sonkát csíkokra, a gombát szeletekre. Felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk a húst, majd fűszerezzük, hozzáadjuk a sonkát és a vöröshagymát. Amikor a hagyma kezd üvegesedni beletesszük a gombát. Az egészet puhára pároljuk. A rózsáira szedett karfiolt sós vízben megfőzzük és leszűrjük. A tojásokat megtisztítjuk és hosszában kettévágjuk. Sárgájukat egy tálban összekeverjük a vajjal, kevés tejföllel, vöröshagymával, szerecsendióval és petrezselyemzölddel. A tojások fehérjét elrendezzük egy sütőtálban, úgy hogy egy-egy karfiolrózsát is teszünk mellé. A maradék karfiolt hozzákeverjük a tojáskrémhez, majd ezt visszatöltjük a tojások sárgája helyére. A megmaradt tejfölhöz hozzáadunk egy tojássárgáját és 10 dkg reszelt sajtot. Ezzel a keverékkel leöntjük a karfiolos tojásokat. 200 fokos sütőben rózsaszínűre sütjük. Tanácsok: Isteni!!! :) A szűzpecsenyét tálalhatjuk kockákra vágott sült burgonyával is. A karfiolos töltött tojást önálló ételként is, vagy sült húsokhoz is fogyaszthatjuk. A receptet beküldte: Lili Colldie Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |