Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás-gombás szűzpecsenye, karfiolos töltött tojás recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40-50 dkg szűzpecsenye
1 közepes nagyságú v.hagyma
10 dkg sonka
20 dkg gomba
só, bors


1 kb. 80 dkg-os karfiol
6 db főtt tojás
5 dkg vaj
2 dkg reszelt vöröshagyma
szerecsendió
petrezselyem zöldje

1 tojás sárgája
2,5 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A szűzpecsenyét kockára vágjuk, a sonkát csíkokra, a gombát szeletekre.
Felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk a húst, majd fűszerezzük, hozzáadjuk a sonkát és a vöröshagymát.
Amikor a hagyma kezd üvegesedni beletesszük a gombát.
Az egészet puhára pároljuk.

A rózsáira szedett karfiolt sós vízben megfőzzük és leszűrjük.
A tojásokat megtisztítjuk és hosszában kettévágjuk.
Sárgájukat egy tálban összekeverjük a vajjal, kevés tejföllel, vöröshagymával, szerecsendióval és petrezselyemzölddel.
A tojások fehérjét elrendezzük egy sütőtálban, úgy hogy egy-egy karfiolrózsát is teszünk mellé.
A maradék karfiolt hozzákeverjük a tojáskrémhez, majd ezt visszatöltjük a tojások sárgája helyére.
A megmaradt tejfölhöz hozzáadunk egy tojássárgáját és 10 dkg reszelt sajtot. Ezzel a keverékkel leöntjük a karfiolos tojásokat.
200 fokos sütőben rózsaszínűre sütjük.

Tanácsok:
Isteni!!! :)
A szűzpecsenyét tálalhatjuk kockákra vágott sült burgonyával is.
A karfiolos töltött tojást önálló ételként is, vagy sült húsokhoz is fogyaszthatjuk.


A receptet beküldte: Lili Colldie


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött libanyak » Lecsós tojáslepény » Karfiolos hús » Tojásos juhtúró
» Töltött paprika sütve » Tojásleves másképp » Túróval töltött kifli » Tojáslikőrös puncs
» Tojás reggeli » Sült töltött zsömle » Tojáskrém (csodás) » Húsvéti töltött kalács
» Neszmélyi töltött hús » Tojásos lencsesaláta » Rák tojásmártásban » Galyasági töltött pecsenye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.