| Somogy (Zala, Baranya, stb.) kocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 db tojás 6 ek kanál víz 16 ek cukor + 40 dkg cukor 14 ek liszt 6 ek kakaó 2 kk sütőpor 1 l tej 3 és 1/2 csomag pudingpor 25 dkg margarin Elkészítés: A piskóta: Sárga: A négy tojás fehérjét, a két kanál vizet felverjük kemény habbá. Aztán hozzáadunk hat evőkanál cukrot, majd négy tojásnak a sárgáját, végül hat kanál lisztet, és körülbelül egy kávéskanálnyi sütőport. Barna: Hat tojás fehérjét és négy evőkanál vizet ismét felverünk kemény habbá, közben hozzáadjuk a tíz evőkanál cukrot, majd hat tojásnak a sárgáját, végül pedig nyolc evőkanál lisztet, két evőkanál kakaót, és egy kávéskanálnyi sütőport. Miután megsült a piskóta, óvatosan kettévágjuk. A krém: 1 liter tejben felfőzzük a 40 dkg cukrot és a három és fél csomag csokoládé pudingport. (Ajánlott csokisat, de ízlés szerint bármilyen lehet.) Aztán egy margarint, s négy evőkanál kakaót kikeverünk. Ha a krém kellően kihűlt, a margarinos masszával habosra keverjük. A félbevágott piskótákat töltsük meg krémmel. Ajánlott a sárga-barna-sárga-barna kombináció, így mutatósabb. A süti tetejére is tehetünk krémet, melyet díszíthetünk, megszórhatunk pl. csokoládédarával. Mutatós és nagyon finom! Jó étvágyat! A receptet beküldte: Fiatal nő Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |