Tutireceptek.hu fejléc

Somogy (Zala, Baranya, stb.) kocka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 db tojás
6 ek kanál víz
16 ek cukor + 40 dkg cukor
14 ek liszt
6 ek kakaó
2 kk sütőpor
1 l tej
3 és 1/2 csomag pudingpor
25 dkg margarin

Elkészítés:
A piskóta:

Sárga:

A négy tojás fehérjét, a két kanál vizet felverjük kemény habbá. Aztán hozzáadunk hat evőkanál cukrot, majd négy tojásnak a sárgáját, végül hat kanál lisztet, és körülbelül egy kávéskanálnyi sütőport.

Barna:

Hat tojás fehérjét és négy evőkanál vizet ismét felverünk kemény habbá, közben hozzáadjuk a tíz evőkanál cukrot, majd hat tojásnak a sárgáját, végül pedig nyolc evőkanál lisztet, két evőkanál kakaót, és egy kávéskanálnyi sütőport. Miután megsült a piskóta, óvatosan kettévágjuk.

A krém:

1 liter tejben felfőzzük a 40 dkg cukrot és a három és fél csomag csokoládé pudingport. (Ajánlott csokisat, de ízlés szerint bármilyen lehet.) Aztán egy margarint, s négy evőkanál kakaót kikeverünk. Ha a krém kellően kihűlt, a margarinos masszával habosra keverjük.

A félbevágott piskótákat töltsük meg krémmel. Ajánlott a sárga-barna-sárga-barna kombináció, így mutatósabb. A süti tetejére is tehetünk krémet, melyet díszíthetünk, megszórhatunk pl. csokoládédarával. Mutatós és nagyon finom!

Jó étvágyat!


A receptet beküldte: Fiatal nő


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes-túrós kocka » Narancsos-piskótás kocka » Csokikocka Helga módra » Almás fahéjkocka
» Kakaós kocka » Néger kocka. » Diókrémes kocka » Csokoládékocka karamellel
» Tepertős kocka » Diós-tejszínes kocka » Zabpehelykocka » Májas makarónikocka
» Csokoládés-diós kocka » Pudingkocka » Inverz kókusz kocka » Zebrakocka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.