Tutireceptek.hu fejléc

Sertésszelet mustáros mártásban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 szelet karaj vagy comb
kevés olaj
liszt
feketebors
fokhagyma

cukor
mustár
vöröshagyma
kakukkfű
esetleg bor

Elkészítés:
A kivert, enyhén sózott húst lisztbe forgatva kevés olajon elősütjük (pirosra), tálra szedjük. Ugyanabban az edényben, amiben elősütöttünk, egy kis fej apróra vágott hagymát megfuttatunk, majd felengedjük egy jó adag húslevessel vagy vízzel, és leveskockát teszünk bele ízlés szerint. Visszatesszük a szeleteket, borsozzuk, sózzuk, szeletenként legalább 1 gerezd fokhagymát belepréselünk. Teszünk hozzá szeletenként még 1-1 teáskanál mustárt, ugyanannyi cukrot, és majdnem puhára pároljuk. Ízlésünk szerint tehetünk a kezdetén 1 dl bort is első forráskor. Mielőtt készre fő (kb. 35-50 perc múlva) 1 kávéskanál kakukkfüvet a tenyerünkben elmorzsolva rászórunk. Megízleljük, kiigazítjuk. Köretként: hasábburgonyát, rizst vagy tésztát adunk hozzá.

Tanácsok:
A szeleteknek a szószban elfedve rotyognia kell, elfőtt levét folyamatosan pótolva készre főzni.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkecomb mustármártásban » mustáros tarja » Fokhagymás sertésszelet » Az igazi mézes-mustáros
» SERTÉSSZELET SÜTÖTÖKKEL » Mustáros csirkemellek » Mustáros-szezámos pogácsa » Mustáros májaskrém
» Gombás sertésszelet » Mustáros sertéstarja » Parasztos sertésszelet » Sertésszelet csirkemájjal
» Mézes-mustáros pulyka » Mustáros krinolinsaláta » Tejfölös-mustáros cukkini » Mustáros rakott csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.