| Serpenyős fűszeres csirkemell sok zöldséggel receptHúsételek Hozzávalók: 4 főre 450 g csont nélküli, lebőrözött csirkemell 2; tk kurkuma 2; tk reszelt gyömbér só bors 1 ek római kömény 1 ek darált koriander 1 ek porcukor 1 köteg újhagyma 4 halványító zeller-szár 2 piros paprika 1 sárga paprika 175 g cukkini 175 g cukorborsó 2 ek olaj 1 ek citromlé 1 ek méz Elkészítés: 1.A kurkumát, gyömbért, sót, borsot, koriandert és porcukrot egy tálban kavarjuk jól össze. 2.A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, falatnyi darabokra vágjuk, majd keverjük össze a fűszerkeverékkel, és tegyük félre. 3.Az újhagymát, zellert megpucoljuk, megmossuk, és a megmosott paprikával együtt 5 cm hosszú csíkokra vágjuk. 4.A cukkinit és a cukorborsót megmossuk, lecsepegtetjük. A cukkinit vékony szeletekre vágjuk, a cukorborsónál a végeit levágjuk. 5.Egy serpenyőben vagy wokban felforrósítjuk az olajat. Rátesszük a húst, aranysárgára sütjük, majd kiszedjük, és melegen tartjuk. 6.A serpenyőben maradt zsiradékban a zellert, paprikát, cukkinit, újhagymát állandó kavarás mellett kb. 5 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a cukorborsót, és további 5 percig pároljuk. 7.Majd hozzáadjuk a húst, citromlével és mézzel ízesítjük. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |