Tutireceptek.hu fejléc

Savanyúkáposztával töltött csirkecomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 nagyobb egész csirkecomb (legjobb az, ami farrésszel egyben van)
1 doboz vecsési savanyúkáposzta
só, bors, majoránna ízlés szerint
4 diónyi vaj
a sütéshez egy merőkanál húsleves

Elkészítés:
A csirkecombokat alaposan megmosom, letisztogatom. Bőrét óvatosan meglazítom.
A savanyúkáposztát kissé átöblítem (ki mennyire szereti a savanykás ízt) kicsavarom, kevés sóval, borssal meghintem, a csirkecombok bőre alá töltöm. Ha szükséges, hústűvel rögzítem a bőrt.
Sütőtálba rakom, a combokat kissé megsózom, borsozom, meghintem kevés majoránnával, és mindegyikre teszek egy diónyi vajat. Aláöntök egy merőkanál húslevest, (ha nincs, kevés vizet is lehet). 30 percig közepes lángon alufólia alatt sütöm, aztán fólia nélkül, időnként szaftjával meglocsolgatva, picivel nagyobb fokozatra véve a sütőt, megpirítom.
A káposzta finoman megpárolódik benne. Krumplipürével tálalom.


A receptet beküldte: mmacus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös csirkecombok » Töltött keksz II. » Húsvéti töltött pulykamell » Töltött bundás kenyér
» Csirkecomb borban sütve » Sörben sült csirkecomb 2 » Ünnepi töltött pulyka » Töltött káposzta tejföllel
» Gyömbéres csirkecomb » Tojással töltött karalábé » Sonkával töltött tojás » Naranccsal sült csirkecomb
» Töltött burgonya tepsiben » Almával töltött camembert » Töltött "bundás" tojás » Töltött őszibarack


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.