| Sárgarépás sajtkrém pirított dióval receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 4-5 db kisebb sárgarépa (kb. 30-35 dkg) 20 dkg natúr sajtkrém 15 dkg sós juhsajt (fetával is helyettesíthető) 6 dkg frissen őrölt, pirított dió 1 dundi gerezd áttört fokhagyma 2 evőkanál tejföl (12 %-os zsírtartalommal) ízlés szerint kevés só frissen őrölt bors Elkészítés: A diót ledarálom, zsiradék nélküli serpenyőben enyhén megpirítom. A sárgarépákat tisztítást követően aprólyukú reszelőn finomra reszelem, tálba szórom. A sajtkrémet a juhsajttal, az őrölt, pirított dióval és a többi összetevővel keverőpohárba töltöm, botmixerrel krémesre keverem. A fűszeres sajtkrémbe forgatom a reszelt sárgarépát, alaposan elkeverem, ha szükséges, kevés sóval, borssal tovább fűszerezem. Tálalás előtt legalább 1 órára hűtőszekrénybe helyezem. Friss kenyérrel, péksüteménnyel is nagyszerű, de natúr sültek, grillezett vagy tepsiben sült zöldségek, héjában sült burgonya mellé is remek. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |