Tutireceptek.hu fejléc

Sárgarépás sajtkrém pirított dióval recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
4-5 db kisebb sárgarépa (kb. 30-35 dkg)
20 dkg natúr sajtkrém
15 dkg sós juhsajt (fetával is helyettesíthető)
6 dkg frissen őrölt, pirított dió
1 dundi gerezd áttört fokhagyma
2 evőkanál tejföl (12 %-os zsírtartalommal)
ízlés szerint kevés só
frissen őrölt bors

Elkészítés:
A diót ledarálom, zsiradék nélküli serpenyőben enyhén megpirítom. A sárgarépákat tisztítást követően aprólyukú reszelőn finomra reszelem, tálba szórom.

A sajtkrémet a juhsajttal, az őrölt, pirított dióval és a többi összetevővel keverőpohárba töltöm, botmixerrel krémesre keverem. A fűszeres sajtkrémbe forgatom a reszelt sárgarépát, alaposan elkeverem, ha szükséges, kevés sóval, borssal tovább fűszerezem. Tálalás előtt legalább 1 órára hűtőszekrénybe helyezem.

Friss kenyérrel, péksüteménnyel is nagyszerű, de natúr sültek, grillezett vagy tepsiben sült zöldségek, héjában sült burgonya mellé is remek.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Anna pirított mája » Pirított zsemlekocka » Pirított csirke » Túrótorta dióval...
» Piritott dara leves » Sült paprikás fetasajtkrém » Sárgarépás narancsjuice » Répa torta sajtkrémmel
» Pirított gríz » Sajtkrémleves » Piritott gombás spárga » Sárgarépás reggeli ital
» Sajtkrémleves egyszerűen » Körtés süti dióval » Sárgarépás süti » Pirított puliszka-galuskák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.