Tutireceptek.hu fejléc

Sárgarépa krémleves egyszerűen recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 közepes fej vöröshagyma
3-4 ek. olaj (esetleg margarin vagy vaj)
5 db sárgarépa
1 liter víz
2 db húsleveskocka
1,5 dl tej (esetleg kevesebb tejszín)
szárított snidling

Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. Egy minimum két literes fazékban az olajon közepes lángon megpirítjuk (a turmixolás miatt kell a nagyobb fazék). Miközben kavargatjuk a hagymát, megtisztítjuk a sárgarépákat, és nagyobb darabokra vágjuk, egyenesen mehet a fazékba. Ráöntjük az egy liter vizet, beletesszük a két leveskockát, és lefedve főzzük forrástól 20 percig.
Ha lejárt az idő, fakanállal kiveszünk egy darabot a fedőre, és ha már el tudjuk vágni vele, eléggé megpuhult. Ekkor levesszük a tűzről, beleszórjuk a szárított snidlinget és beleöntjük a tejet.
Picit várunk, hogy hűljön, majd az egészet összeturmixoljuk.
Tálaláskor szórunk rá levesgyöngyöt vagy pirított kenyérkockákat, reszelt sajtot, esetleg sült husit vagy kolbászchipset. Füstölt sajttal is el tudnám képzelni.
Utána jól esik a túrós, kakaós, fahéjas és lekváros palacsinta :)

Tanácsok:
Kicsit édeskés leves, nincs vad répaíze. Legközelebb a nővéremen is tesztelem (nem szereti a répát)! :o)
Egyszerű, olcsó, mégis nagyon finom!

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: iblis


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zellerkrém, Sárgarépakrém » Sárgarépás süti » Sárgarépás narancsjuice » Sárgaborsó krémleves
» Finom krémleves sütőtökből » Puncsos szelet egyszerűen » Cukkini krémleves » Sárgarépa torta 2.
» Zellerkrémleves diétásan » Áfonyakrémleves » Zeller krémleves » Sárgarépás rizs
» Málnakrémleves hidegen » Eper-krémleves » Update brokkoli krémleves » Rakott karfiol egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.