| Sárgaborsóleves sajttal gazdagítva receptLevesek Hozzávalók: 20 dkg sárgaborsó, 2,5 dl tejszín, 1 db húsleveskocka, 2 db zsemle, 20 dkg sajt, 1 gerezd fokhagyma, étolaj, feketebors, só. Elkészítés: Előzőleg egy-két órára beáztatom a sárgaborsót. Felforralok kb. 1,5 liter vizet, és a húsleveskockát beledobom. A vékony szeletekre vágott fokhagymát beleteszem, majd a beáztatott borsót leszűrve hozzáöntöm. Lassú tűzön 20-30 percig főzöm, és ügyelek arra, nehogy odaégjen az alja. Ha szétfőtt a borsó, botmixerrel pépesítem. Két-három kanálnyit kiveszek a borsóléből, csomómentesre keverem a tejszínnel, majd visszaöntöm a levesbe. A sajtot belereszelem, és ha elolvadt, következhet a fűszerezés sóval, borssal. Végül a felkockázott zsemlét külön edénykében kevés olajon megpirítom, s tálaláskor levesbetétként kínálom. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |