Tutireceptek.hu fejléc

Sárgaborsó főzelék pikáns hagymakarikákkal recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
4 személyre:
A főzelékhez:
50 dkg sárgaborsó
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek. olívaolaj
1 babérlevél


A fűszeres hagymakarikákhoz:
3-4 nagy fej vöröshagyma
3-4 ek. kukoricaliszt
1 kk. őrölt pirospaprika
jó csipet cayenne bors
kevés olívaolaj

Elkészítés:
A sárgaborsót átválogatjuk, megmossuk, majd pár órára, vagy egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk.
A vöröshagymát és a fokhagymát a lehető legfinomabbra felaprítjuk.
Egy fazékban felforrósítjuk az olívaolajat, rátesszük a vöröshagymát és arany színűre pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, egyet keverünk rajta, majd beleöntjük a borsót a vízzel együtt -a vizet, ha kell pótoljuk, hogy nagyjából egy ujjnyira lepje el a borsót-, sózzuk, beletesszük a babérlevelet. Közepes lángon néha megkeverve addig főzzük, míg a borsó a hagymával együtt szétfő és krémes lesz. Menet közben még pótolhatjuk a vizet, attól függ, ki hogy szereti.
A hagymakarikákhoz a vöröshagymát megpucoljuk, majd óvatosan ~0, 5 cm vastag karikákra vágjuk.
Egy kis tálkában elkeverjük a kukoricalisztet a fűszerekkel, megforgatjuk benne a hagymakarikákat, majd egy serpenyőben, forró olívaolajon ropogósra sütjük őket.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zellerfőzelék » Pikáns palacsinta » Fimo tökfőzelék » Pikáns sonkatekercs
» Pikáns sonkasaláta » Borjúsült pikáns mártással » Extra lencsefőzelék » Pikáns szilvamártás
» Párizsis pikánssaláta » Pikáns egytálétel » Patiszonfőzelék » Pikáns leves
» Szalonnás burgonyafőzelék » Angolos főzelékek » Vajbabfőzelék burgonyával » Krumplifőzelék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.