| Sárgaborsó főzelék pikáns hagymakarikákkal receptZöldséges ételek Hozzávalók: 4 személyre: A főzelékhez: 50 dkg sárgaborsó 1 kis fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 ek. olívaolaj 1 babérlevél só A fűszeres hagymakarikákhoz: 3-4 nagy fej vöröshagyma 3-4 ek. kukoricaliszt 1 kk. őrölt pirospaprika jó csipet cayenne bors kevés olívaolaj Elkészítés: A sárgaborsót átválogatjuk, megmossuk, majd pár órára, vagy egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát a lehető legfinomabbra felaprítjuk. Egy fazékban felforrósítjuk az olívaolajat, rátesszük a vöröshagymát és arany színűre pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, egyet keverünk rajta, majd beleöntjük a borsót a vízzel együtt -a vizet, ha kell pótoljuk, hogy nagyjából egy ujjnyira lepje el a borsót-, sózzuk, beletesszük a babérlevelet. Közepes lángon néha megkeverve addig főzzük, míg a borsó a hagymával együtt szétfő és krémes lesz. Menet közben még pótolhatjuk a vizet, attól függ, ki hogy szereti. A hagymakarikákhoz a vöröshagymát megpucoljuk, majd óvatosan ~0, 5 cm vastag karikákra vágjuk. Egy kis tálkában elkeverjük a kukoricalisztet a fűszerekkel, megforgatjuk benne a hagymakarikákat, majd egy serpenyőben, forró olívaolajon ropogósra sütjük őket. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |