| Sárgaborsó főzelék fasírttal egy kicsit másképp receptFőzelékek Hozzávalók: 4 db tojás 30 dkg darált pulykamell 25 dkg sárgaborsó Erős Pista 1 teáskanál őrölt gyömbér 1 fej vöröshagyma 2 evőkanál méz 1-1 púpos teáskanál fokhagymakrém őrölt bors 2 púpos evőkanál liszt Elkészítés: Első lépésként megfőzöm sós, babéros vízben a sárgaborsót. Mikor megpuhult, átöntöm egy keverőtálba. A darált pulykahúst szintén keverőtálba teszem. Ezután felaprítom a vöröshagymát, és innen gyakorlatilag párhuzamosan dolgozok a főzelékkel és a fasírttal. Az aprított hagyma felét belekeverem a borsóba, a másik felét pedig a darált húshoz adom. Aztán 3 tojást hozzáütök a borsóhoz, egyet pedig a húshoz. A borsóba teszek még 2 teáskanál sót, a pulykának elég 1 teáskanállal. A pulykához kerül még a méz, az őrölt gyömbér, végül szintén mindkettő, azaz a borsó és a hús is kap egy-egy púpos teáskanálnyi fokhagymakrémet, egy csipet borsot, majd egy kevés Erős Pistát. Utolsó hozzávalóként, hogy a „főzelék" jó állagú legyen, a borsóhoz szóróm a lisztet, majd az egészet alaposan összekeverem, és ha jónak látom - mint ez esetben -, teszek hozzá még két evőkanál lisztet. Miután megint jól összekevertem a borsót, az egészet beleöntöm egy szilikon tortaformába. Ezzel kész az ételünk egyik fele. Jön a fasírt. A pulykás keveréket kézzel alaposan összegyúrom, diónyi golyókat formázok belőle, majd egyenként ráteszem a golyóbisokat a sárgaborsó tetejére, egyenletesen elosztva rajta. Kész is vagyok az előkészítéssel, mehet a sütőbe. 200 fokon kb. 45-50 perc alatt készül el. Jó étvágyat! A receptet beküldte: Gvivike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |