| Sárgabarackos-mákos linzer-piskóta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A linzerhez: 1 tojás 12 dkg vaj 18 dkg cukor 10 dkg zabpehelyliszt 20 dkg finom liszt só fél citrom reszelt héja fél csomag sütőpor A piskótához: 3 tojás 3 evőkanál cukor 1 evőkanál liszt pici só fél citrom reszelt héja fél csomag sütőpor 2 evőkanál darált mák 1 csomag vaníliás cukor kevés őrölt fahéj Valamint: 5 evőkanál sárgabaracklekvár 8-8 db sárgabarack felezve, héja nélkül Elkészítés: Kivajazok egy nagyobb tortaformát, de bármilyen forma jó. Elkészítem a linzertésztát és belenyomkodom a formába, majd előmelegített 180 C fokos sütőben elősütöm 12 perc alatt. Kiveszem a sütőből, és sárgabarack lekvárral megkenem. A piskótához a tojásokat szétválasztom, és a fehérjéből kemény habot verek. A sárgáját a cukrokkal és citromhéjjal jól kikeverem, hozzáadom a tojásfehérjét, és beleforgatom óvatosan a többi hozzávalót is. Rákanalazom a lekvár tetejére, majd a csupasz barackokat körbe belepottyantom, a maradék helyekre feldarabolt barackokat teszek. Visszatolom a sütőbe, és 180 C fokon készre sütöm, ez kb. 20-25 perc. Hagyom kihűlni, majd a karimát körbevágom és leveszem róla, porcukorral meghintem és felszeletelem. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |