| Túróhabos finomság receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 db tojás 20 dkg átszitált finomliszt 30 dkg porcukor 40 dkg margarin 1/2 cs. sütőpor 15 dkg kekszdara 1 evőkanál vaníliás pudingpor 3 evőkanál rétesliszt 2,5 dl tej 4 evőkanál instant kakaó 2,5 dl natúr tejszín 20 dkg tehéntúró (passzírozva) 1 cs. habfixáló csipet só 3 evőkanál lekvár 1 evőkanál kristálycukor Elkészítés: A tojások sárgáját 10 dkg porcukorral, az átszitált liszttel, sütőporral, csipet sóval, 15 dkg margarinnal, 1 evőkanál tejjel habosra keverjük, - óvatosan beleforgatva a tojások keményre vert habját. Jól kizsírozott, lisztezett vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük és még forrón lekvárral megkenjük. A réteslisztet összekeverjük a pudingporral és a tejjel állandó keverés mellett felfőzzük, - kihűtjük. A maradék 25 deka margarint a maradék 20 dkg porcukorral habosra keverjük és kanalanként állandó keverés mellett hozzáhabosítjuk a kihűlt masszát, melyet aztán kétfelé osztunk. Egyik felébe keverjük a túrót, rákenjük a lekváros süteményre, - másik felébe pedig a kekszdarát, 2 evőkanál instant kakaót és ezt kenjük a túrós rétegre. Végül a tejszínt habosra keverjük az 1 kanál kristálycukorral, a habfixálóval, rásimítjuk a krémekre és az egészet megszórjuk a maradék 2 evőkanál instant kakaóval. Tanácsok: A túrót passzírozás helyett húsdarálón ledarálhatjuk. Kicsit macerásnak tűnik így leírva, de nem az! A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |