| Sárgabarackos desszert és tejszínes aszaltsárgabarack -parfé receptHozzávalók: 25 dkg aszalt sárgabarack 1 + 0,5 dl Humana bébivíz 10 dkg Humana Kekszes Tejpép 1 db citrom 1 kupica barackpálinka 2 dl hideg tejszín 2 evőkanál porcukor Elkészítés: Megpároljuk gőzön az aszalt sárgabarackot, aztán a bébivízzel összepürésítjük. Ezután elkészítjük a kekszes tejpépet, és ezt összekeverjük az aszaltbarack-pürével. Egy kis részét kitesszük külön tálkába, ez lesz a baba desszertje. A többi püréhez reszeljük a citrom levét és belecsurgatjuk az átszűrt levét is. Ezután belelöttyintjük a barackpálinkát is, majd az egészet jól elkeverjük. Atejszínből habot verünk és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a barackpürét. Az így kapott masszát a szilikon muffin forma horpadásaiba kanalazzuk és 3-4 óra alatt kifagyasztjuk. Elkészítési idő: 270 perc A receptet beküldte: bravogirl96 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |