| Sárgabarackos-almás palacsintatorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg sárgabarackkompót 4 alma (jonagold) 3 dkg vaj 5 dkg cukor 12 édes palacsinta 1,5 dl almalé fahéj Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, húsukat felszeleteljük, és a vajban aranysárgára pirítjuk. Cukorral megszórjuk, és enyhén karamellizáljuk, majd az edényből kivesszük. Az edénybe öntjük az almalevet, és a felére pároljuk. A palacsintákat meglangyosítjuk (a palacsinták közé alufóliát teszünk, és 10 percre meleg sütőbe rakjuk, majd a fóliát eltávolítjuk.) 1 palacsintát nagy tálra teszünk, megrakjuk a barackokkal, a pirított almadarabokkal, megszórjuk fahéjjal, és a következő palacsintával befedjük. Ezt addig folytatjuk, míg a hozzávalók elfogynak. A tetejére palacsinta kerüljön, melyet fahéjjal és cukorral szórunk meg. A szirupos almalével meglocsoljuk, négyfelé vágva kínáljuk. Tanácsok: Alma helyett körtét, almalé helyett narancslevet, fahéj helyett őrölt gyömbért, sárgabarackbefőtt helyett narancslekvárt is használhatunk. Ha így készítjük, akkor a cukor negyedére lesz csak szükségünk! Elkészítési idő: 25 perc Kalóriatartalom: 354 kcal A receptet beküldte: kissmakka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |