| Salátaleves, ahogy Erdélyben készítik receptLevesek Hozzávalók: 1 nagy fej salata szalonna izles szerint nagyon aprora 4-5 cikk fokhagyma keves olaj tej so,bors 4 tojas(vagy ki amennyit akar) Elkészítés: Az aprora vagott szalonnat keves olajon megpiritom,hozzaadom a fokhagymat,egy-ket kevergetes,majd jon hozza a salata darabokra tepkedve kezzel.Osszeforgatom a zsiradekkal,sozom,felontom keves vizzel,a tobbit mind tejjel. Nem kell sokat fozni,par percet csak. KOzben 4 tojast folverek,sozom,borsozom,omlettet keszitek belole,majd apro kockakra vagom es hozzaadom a leveshez.Csipet cukor es kesz.Mennyei! Tanácsok: Lehet puliszkaval is talalni,de mi leveskent esszuk.Aki szereti tehet tejfolet bele,meg ecetet. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: feher tulipan Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |