| Sajttal sült csirke nagyon zöld körettel receptHúsételek Hozzávalók: 4 egész csirkecomb 15 dkg sajt sült csirke fűszer 25 dkg (mélyhűtött) zöldborsó 25 dkg brokkoli 1 csokor petrezselyem 2 ek. földimogyoró olaj Só bors Elkészítés: A csirkecombokat bedörzsölöm a sült csirke-fűszerrel, ezzel fellazítom a bőrt. A sajtot kis darabokra vágom és a csirkecombok bőre alá egyenletesen bedugdosom. A combokat tűzálló tálba rakom, ujjnyi vizet öntök alájuk, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe teszem sülni. A sajt a sütés közben megolvad és elkeveredik a pecsenyelével, a húst ezzel a lével 5 percenként meglocsolom, a csirke kb. 50-55 perc alatt készre sül. Ha megsültek, kiveszem és megfordítom a combokat, s hagyom, hogy kihűljenek. A kihűlt combokról leszedem a húsokat, összeforgatom a sajtos pecsenyelével. A borsót és a brokkolit 5 percre forró vízbe áztatom, majd rögtön leszűröm. 2 evőkanál mogyoróolajat felhevítek, kb. 5 perc alatt alacsony lángon készre párolom rajta a borsót és a brokkolit. Ízlés szerint sózom és borsozom. Az elkészült zöldségköretet összeforgatom a durvára aprított petrezselyemzölddel, egy kevés zöldet félreteszek a tálaláshoz. Tálaláskor húst szedek a tányérra, mellé szedem a köretet és megszórom a maradék petrezselyemzölddel díszítésként. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |