| Sajtos zöldségleves kukoricadarás galuskával receptLevesek Hozzávalók: - 15 dkg kukoricadara - 1 tojás - 8-10 dkg liszt (4-5 púpozott evőkanálnyi) bio búza fehér liszt - 1 „rúd” sajtkrém (pl. Medve tömlős sajt) - 4 szál sárgarépa - 3 szál fehérrépa - 1 közepes fej karalábé - 1 csomó petrezselyem zöldje - kevéske olivaolaj - só Elkészítés: Némi olivaolajon a karikákra feldarabolt répákat és a kockára vágott karalábét elkezdem födővel lefedett lábasban megpárolni, természetesen meg is sózom. Mielőtt még megpirulna, 1 fél pohárnyi vizet öntök rá, hogy abban párolódjon és szigorúan lefedem. A fedőt keveréshez sem szoktam levenni, hanem rászorítom az edényre és az edényt a tűzről leemelve megrázogatom párszor keverés helyett. A galuska kifőzéséhez egy másik edényben sós vizet melegítek. A galuskához az előzőleg fél napra beáztatott kukoricadarát összekeverem a tojással és a liszttel. A lisztet kanálról kanálra adagoljam odafigyelve, hogy ne legyen túl kemény a galuskatészta. Ha mégsem lenne elég lágy, némi vizet adok hozzá és természetesen megsózom. Kb. fél csomónyi petrezselymet apróra darabolok és azt is szépen belekeverem. A galuskát beleszaggatom a felforrt főzővízbe. Miután a galuska kifőtt a főzővízből annyit öntök rá a zöldségre (akár az összes főzőlevet), hogy közepesen sűrű legyen a leves a galuska hozzáadásával. Akár még pluszban is önthetek hozzá vizet. Ezek után belenyomom a tömlős sajtot a vízbe és elkeverem, hogy teljesen feloldódjon, valamint a maradék feldarabolt petrezselymet is hozzáadom a leveshez és még annyira felrottyantom a levest, hogy a pluszban hozzáadott petrezselyem éppen megfőljön. Tálaláskor trappista sajtot reszelek a levesre, ami pikk-pakk már olvad is...hmmm... nyami:) Tanácsok: Egyszerű, ízletes és általam imádott leveske, ami egy esős nap után hazaérve felmelegíti a lelkemet. Jó étvágyat kívánok hozzá! Kocsó Viktória (Vik) Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: kocso.viktoria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |