| Sajtos-újhagymás csirke recept receptHúsételek Hozzávalók: 40 dkg csirkemell 2 szál nagyobb újhagyma 20 dkg sajt 1 nagy doboz tejföl 1 dl tej só bors, ízlés szerint 1 pohár (2 dl) rizs 2 db kockasajt Elkészítés: 1. Először feltesszük a rizst főni, az elkészül, mire a többivel is elkészülünk. 2. A csirkemellet felszeleteljük, olyan közepes kockákra. 3. A hagymát apróra vágjuk, és a zöldjéből is teszünk hozzá egy keveset. 4. Kis olajon megpirítjuk a csirkét, de tényleg pirítjuk, hogy néhol bebarnuljon. Az utolsó pár percben rátesszük a hagymát is, és együtt pirítjuk őket, illetve közben fűszerezzük a húst. 5. A sajtot lereszeljük, a felét elkeverjük a tejföllel, majd egy kis lábosban a tejjel együtt feltesszük főni. Állandó kevergetés mellett felforraljuk, és éppen csak egyet rottyantunk rajta. 6. A közben elkészült rizst olajozott sütőtálba simítjuk, majd rátesszük a csirkét, végül a sajtos-tejfölös tejet is ráöntjük. 7. A tetejére tesszük a maradék sajtot, illetve a kockasajtokat kis darabokban rátépkedjük. Mehet a sütőbe, úgy fél órára, vagy amíg szép piros nem lesz a teteje. sütési hőfok: 190 °C A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |