Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos puffancs olajban sütve recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
28 deka átszitált finomliszt
4 tojás sárgája
1 csapott mokkáskanál cukor
5 deka teavaj
1 kávéskanál só
20 %-os tejföl
15 deka reszelt eidami vagy trappista sajt

Étolaj a kisütéshez.

Elkészítés:
A lisztet, tojássárgát, sót, cukrot annyi tejföllel dolgozzuk össze, amennyitől könnyen nyújtható tésztánk lesz.
Fóliába csomagolva kb. 1 óra hosszat hideg helyen pihentetjük, majd 2 mm vastag lappá nyújtjuk.
Nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a korongok közepére kis sajthalmot rakunk, - kettéhajtjuk, s a félkörök széleit ujjunkkal végig összenyomkodjuk, nehogy sütés közben kifolyjon a megolvadt sajt.

Akár a fánkot, - bő, forró olajban szép aranysárgára sütjük.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos sütemény » Sajtos - sonkás salátatál » Sajtos-brokkolis csirke » Sajtos penne
» Rántottsajtos libamáj » Kifli kecskesajtosan » Sajtos rúd » Sonkás, sajtos sült zsömle
» Sajtos makaróni » Baconos-sajtos csirkemell » Sajtos darált hús rántva » Sajtos csirkesaláta
» Sajtos finomság » Gombás-sajtos karaj » Sajtos tészta ínyenc módra » Sajtos lasagne


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.