| Sajtos puffancs olajban sütve receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 28 deka átszitált finomliszt 4 tojás sárgája 1 csapott mokkáskanál cukor 5 deka teavaj 1 kávéskanál só 20 %-os tejföl 15 deka reszelt eidami vagy trappista sajt Étolaj a kisütéshez. Elkészítés: A lisztet, tojássárgát, sót, cukrot annyi tejföllel dolgozzuk össze, amennyitől könnyen nyújtható tésztánk lesz. Fóliába csomagolva kb. 1 óra hosszat hideg helyen pihentetjük, majd 2 mm vastag lappá nyújtjuk. Nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a korongok közepére kis sajthalmot rakunk, - kettéhajtjuk, s a félkörök széleit ujjunkkal végig összenyomkodjuk, nehogy sütés közben kifolyjon a megolvadt sajt. Akár a fánkot, - bő, forró olajban szép aranysárgára sütjük. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |