| Sajtos csirkemell pirított steakburgonyával receptHúsételek Hozzávalók: 4 csirkemellfilé 5 dkg trappista jellegű sajt só bors borsikafű 1/2 fej lilahagyma 1 kg újburgonya olaj Elkészítés: A megtisztított burgonyát sós vízben előfőzzük (forrástól 10 perc), ezután lehűtjük. Közben a megmosott, megtisztított csirkemelleket megnyitjuk, de nem vágjuk át. Fólia alatt kiklopfoljuk. Sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát. Ezután egy tálba reszeljük a sajtot, finomra vágjuk a hagymát és megszórjuk borsikafűvel (akinek friss van, az leöblíti vízzel, lehúzza az ágakról, majd átvágja párszor.) Összekeverjük a tölteléket, és betöltjük a csirkemellekbe. Ráhajtjuk a másik felét, megnyomkodjuk, majd hűtőbe rakjuk fél órára fóliával letakarva. A pihent csirkemelleket kivesszük. Fél dl olajat felhevítünk egy serpenyőben, és megsütjük mindkét oldalát. Ha a sajt olvadva kifolyik, ne ijedjünk meg, az is megsül. Óvatosan fordítsuk meg, majd süssük készre. Amíg sül a csirkemell, cikkezzük fel a burgonyát, és bő olajban hirtelen süssük ki azt is. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |