| Sajtos csirkemell (kapros, fokhagymás) receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg csirkemell 20 dkg trappista sajt 20 dkg füstölt sajt 1/2 l + 2 dl tejföl 3 gerezd fokhagyma só, kapor őrölt fehér bors Elkészítés: A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk és sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. Felhevített olajon mindkét oldalát addig sütjük, amíg egy kis színt kap. A sajtokat lereszeljük és összekeverjük. Sütéshez kikenünk egy tepsit, az alját beborítjuk a hús felével, arra rászorjuk az összekevert sajt felét. A 2 dl-es tejfölt megsózzuk és rálocsoljuk. Rétegezve rárakjuk a megmaradt húst és arra a sajtot. Végül a fokhagymát, vágott kaprot elkeverjük a nagy tejföllel és az étel tetejére locsoljuk. Alufóliával befedjük és közepes lángon 30 percig sütjük. Majd levesszük és addig sütjük, amíg egy kis színt kap. Párolt rizzsel ajánlom. Tanácsok: A füstölt sajt, fokhagyma és kapor kombinációja nagyon megbolondítja, különlegessé teszi az ételt! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: toncsimimi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |