Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos csirkemell (kapros, fokhagymás) recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkemell
20 dkg trappista sajt
20 dkg füstölt sajt
1/2 l + 2 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
só, kapor
őrölt fehér bors

Elkészítés:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk és sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. Felhevített olajon mindkét oldalát addig sütjük, amíg egy kis színt kap.
A sajtokat lereszeljük és összekeverjük.
Sütéshez kikenünk egy tepsit, az alját beborítjuk a hús felével, arra rászorjuk az összekevert sajt felét. A 2 dl-es tejfölt megsózzuk és rálocsoljuk.
Rétegezve rárakjuk a megmaradt húst és arra a sajtot.
Végül a fokhagymát, vágott kaprot elkeverjük a nagy tejföllel és az étel tetejére locsoljuk.
Alufóliával befedjük és közepes lángon 30 percig sütjük. Majd levesszük és addig sütjük, amíg egy kis színt kap.
Párolt rizzsel ajánlom.

Tanácsok:
A füstölt sajt, fokhagyma és kapor kombinációja nagyon megbolondítja, különlegessé teszi az ételt!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: toncsimimi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos rakott burgonya » Kertvégi csirkemell » Krémsajtos eperkrém » Fokhagymás tarja
» Kapribogyós csirkemell » Tejfölös-sajtos pogácsa » Réteges sajtos kifli » Krumplisaláta csirkemellel
» Sajtos rakott csirkemell » Sajtos háromszögek » Sajtos muffin egyszerűen » Fokhagymás-fűszeres lazac
» Sajtos karaj » Sajtos zöldborsókrém » Céklafőzelék csirkemellel » Fincsi csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.