| Sajtos burgonyapüré tepsiben receptKöretek Hozzávalók: 1 kg burgonya 3 db tojás 2 dl tejföl reszelt sajt ízlés szerint vaj só bors Elkészítés: A puha, főtt burgonyát leszűrjük, majd alaposan (csomómentesre) áttörjük. Az áttört burgonyát egy nagyobb tálba tesszük. Egy másik tálban mixerrel a vajat, tojások sárgáját és a tejfölt habosra verjük. Hozzáadjuk a lereszelt sajtot, elkeverjük, majd beledolgozzuk az áttört burgonyát. Ezután még egyszer mixerrel alaposan eldolgozzuk. Ezután a kemény tojáshabot óvatosan belekeverjük a masszába. Az így elkészített burgonyás masszát habzsákba töltjük, majd a megfelelő fej kiválasztása után a sütőpapírral kibélelt tepsire kis korongokat készítünk. Tanácsok: 180 fokon, légkeveréssel, aranyszínűre sütjük, tálaljuk. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |