| Sajtos brokkolikrémleves pirított zsemlekockával receptLevesek Hozzávalók: * 45 dkg brokkoli * 1 közepes fej vöröshagyma * 2-3 gerezd fokhagyma * 1 db húsleveskocka vagy 1 kiskanál ételízesítő * 1 közepes burgonya * 2 dl tejszín * 1 evőkanál liszt * 10 dkg reszelt sajt (el is hagyható, de ettől még finomabb lesz) * só * bors * szerecsendió * olaj Elkészítés: A vöröshagymát apróra vágom, és kevés olajon üvegesre párolom, majd hozzáadom a brokkolit, az apróra vágott fokhagymát, és tovább párolom egy kicsit, vigyázva, hogy a fokhagyma ne égjen meg. Ezután hozzáadom a kockára vágott burgonyát, és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Beledobom a leveskockát vagy az ételízesítőt, és puhára főzöm a zöldségeket. Amikor a brokkoli és a burgonya puha (kb. 8-10 perc), összeturmixolom. Ízlés szerint kis borsot, sót, szerecsendiót teszek bele. Hozzáöntöm a tejszínt, liszttel behabarom. Beleszórom a reszelt sajtot. Tanácsok: Azért 45 dkg a brokkoli, mert én egy zacskó fagyasztott brokkoliból szoktam főzni. Ez kb. egy közepes brokkoli adagja. Aki szereti a fokhagymát, 4-5 gerezdet is tehet bele. Ha fogyózom, étkezési keményítővel sűrítem, és nem teszek bele burgonyát és sajtot. A családom imádja. Jó étvágyat hozzá.1 zsemlét aprítsunk fel kb. 1 cm széles kockákra, és 2 evõkanál olajon állandóan kevergetve, lángterelõ felett pirítsuk világos pirosra. Ha teflon bevonatú edényben pirítjuk, nagymértékben csökkenthetjük a leégés veszélyét. Levesbe adagolva, frissen tálaljuk. Ügyeljünk arra, hogy a zsemlekockát közvetlenül fogyasztás elõtt tegyük a levesre, mert hamar elázik. Amennyiben nem várható az azonnali fogyasztás, akkor kis tányérokra adagolva tálaljuk a leves mellé. Szükség esetén fehér kenyeret is használhatunk, de a héját vágjuk le. Hízásra hajlamosak ne olajban, hanem grillsütõbe helyezve, szárazon süssék a zsemlekockát. Ne hagyjuk felügyelet nélkül, mert hamar megég. Az egyenletes pirulás érdekében forgassuk át a kockákat. Elkészítési idő: 45 perc Kalóriatartalom: 123 kcal Szénhidráttartalom: 130 gramm A receptet beküldte: Boszi 29 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |