Tutireceptek.hu fejléc

Sajtkrémes patisszonos pulykamell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
30 dkg pulykamell filé

1 közepes patisszon
2 tömlős sajtkrém
főzőtejszín
2 közepes fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
olaj

bors
majoránna
citromlé

Elkészítés:
A patisszont felkockázzuk, majd lesózzuk és félretesszük, hogy levet eresszen. A pulykmellfilét felvágjuk kisebb darabokra és egy olajjal kikent tepsibe tesszük. Ráhalmozzuk a cikkekre szedett hagymát, és az olajjal összekevert összenyomott fokhagymát elkenjük rajta. Fóliával lefedjük és berakjuk a sütőbe.Amíg sül, nekilátunk a mártásnak. A két sajtkrémet felolvasztjuk és kb másfél-két deci főzőtejszínnel összeforraljuk, majd só, bors, majoránna, és végül összeforgatjuk a patisszonnal. Egy-két perc rottyanás után levesszük a tűzről és egy kávéskanálnyi citromlét teszünk még bele.Ekkor kivesszük a tepsit a sütőből, levesszük a fóliát és helyette ráöntjük a pulykahusik tetejére a szószt, majd addig sütjük, amíg a szósz el nem kezd pirulni.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pulykamell Lucifer módra » Zöldborsós pulykamell » Birsalmás pulykamell » Fetás-tejszínes pulykamell
» Rádói pulykamell » Tejfölös pulykamellpörkölt » Magyaros Pulykamellragu » Zoldseges pulykamell
» Sajtos pulykamell » Pulykamell pórémártással » Pulykamell Gellért módra » Almás-citromos pulykamell
» Spenótos pulykamell » Gazdag pulykamell » Ananászos Pulykamell » Pulykamell sajtmártással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.