| Sajtkrémes patisszonos pulykamell receptHúsételek Hozzávalók: 30 dkg pulykamell filé 1 közepes patisszon 2 tömlős sajtkrém főzőtejszín 2 közepes fej hagyma 5 gerezd fokhagyma olaj só bors majoránna citromlé Elkészítés: A patisszont felkockázzuk, majd lesózzuk és félretesszük, hogy levet eresszen. A pulykmellfilét felvágjuk kisebb darabokra és egy olajjal kikent tepsibe tesszük. Ráhalmozzuk a cikkekre szedett hagymát, és az olajjal összekevert összenyomott fokhagymát elkenjük rajta. Fóliával lefedjük és berakjuk a sütőbe.Amíg sül, nekilátunk a mártásnak. A két sajtkrémet felolvasztjuk és kb másfél-két deci főzőtejszínnel összeforraljuk, majd só, bors, majoránna, és végül összeforgatjuk a patisszonnal. Egy-két perc rottyanás után levesszük a tűzről és egy kávéskanálnyi citromlét teszünk még bele.Ekkor kivesszük a tepsit a sütőből, levesszük a fóliát és helyette ráöntjük a pulykahusik tetejére a szószt, majd addig sütjük, amíg a szósz el nem kezd pirulni. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |