| Zsenálé receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 2 evőkanál méz 2 evőkanál kakaópor 1 kávéskanál fahéj 2 tojás 20 dkg cukor 15 dkg margarin 1 teáskanál szódabikarbóna 50 dkg liszt A krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor 4 evőkanál liszt 0,5 liter tej 20 dkg margarin 20 dkg porcukor Elkészítés: A tésztához valókat gőz felett 5 perc alatt habosra keverjük, majd melegen összegyúrjuk a liszttel. 3 lapot sütünk belőle tepsi hátán vagy sütőlapon. (Nyújtásnál jól be kell lisztezni!) Krém: A tejet a pudigporral és a liszttel felfőzzük, miután kész a tetejét megkenjük margarinnal, hogy ne csomósodjon be. A margarint a cukorral kikeverjük, majd a kihűlt pudingot hozzáadva habosra kavarjuk. Ízlés szerint színezzük a krémet. Töltjük a lapokat. Tanácsok: Előző nap kell elkészíteni, mert másnapra puhul meg, akkor szépen szeletelhető. A krémet lehet fehéren is hagyni, de a gyerekeim jobban szeretik színesen (pl. felső krém piros, alsó krém zöld stb.). A receptet beküldte: hajan71 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |