| Sajtfánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók (kb 60 darabhoz) 50 g vaj 500 ml tej 200 g liszt 200 g reszelt sajt 9 g só - ízlés szerint 3 db tojás Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, és előkészítünk egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt. A vajjal körbevajazzuk az üstöt, majd beletesszük a maradékot, ráöntjük a tejet, a sót, és felforraljuk a keveréket. Ha forr, folyamatos keverés mellett beletesszük a lisztet, és lereszteljük a masszát. Ezután beletesszük a reszelt sajtot, és simára keverjük. Ha megvagyunk, folyamatos keverés mellett a tojást is beletesszük a tésztába, és ezzel teljesen simára keverjük azt. A kész masszát csillagcsöves nyomózsákkal a lepapírozott sütőlemezre kinyomjuk. A lemezt vízzel lefröcsköljük, vagy lepermetezzük. Az előmelegített 180 C-os sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük a fánkocskákat. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |