| Ruszis receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 főre: piskóta négy tojásból 1 csomag csokipuding fél l tej 1 evőkanál kakaó fél dl rum (vagy rumaroma) 1 üveg meggybefőtt kimagozva, lecsepegtetve 2,5-3 dl tejszín 2 evőkanál cukor Elkészítés: Elkészíjük a piskótát, illetve a csokipudingot is a tejjel és a kakaóporral, cukorral. Egy üvegtál aljára egy réteg kb. 3 cm-es darabokra tépkedett piskótát teszünk, rummal meglocsoljuk. Egy réteg (kihűlt) csokipuding lesz a következö réteg, erre szórunk kb. 10 szem meggyet, majd egy réteg tejszínhabbal beterítjük. Így folytatjuk a rétegezést, az utolsó réteg tejszínhab legyen, meggyszemekkel dekorálva. Kb. 6 órát (vagy 1 éjszakát) hűtőben pihentetjük, és fogyasztás után is ott tároljuk a maradékot. Max. 3 napon belül el kell fogyasztani. Jóétvágyú családnál érdemesebb eleve dupla adagot készíteni. Tanácsok: Egy nappal az elkészítés előtt érdemes megsütni a piskótát (vagy kész lapot vásárolni, esetleg babapiskóta is szóba jöhet), és megfőzni a csokipudingot, hűteni. Az arányoktol is kissé el lehet térni az alapján, ki mennyire szárazabban vagy krémesebben szeretné. A cukor mennyisége is lehet ízlés szerint kissé változó. Aki csak egyszer is megkóstolja, az legtöbbször meg is kedveli. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |