Tutireceptek.hu fejléc

Ruszis recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 főre:
piskóta négy tojásból
1 csomag csokipuding
fél l tej
1 evőkanál kakaó
fél dl rum (vagy rumaroma)
1 üveg meggybefőtt kimagozva, lecsepegtetve
2,5-3 dl tejszín
2 evőkanál cukor

Elkészítés:
Elkészíjük a piskótát, illetve a csokipudingot is a tejjel és a kakaóporral, cukorral. Egy üvegtál aljára egy réteg kb. 3 cm-es darabokra tépkedett piskótát teszünk, rummal meglocsoljuk. Egy réteg (kihűlt) csokipuding lesz a következö réteg, erre szórunk kb. 10 szem meggyet, majd egy réteg tejszínhabbal beterítjük. Így folytatjuk a rétegezést, az utolsó réteg tejszínhab legyen, meggyszemekkel dekorálva. Kb. 6 órát (vagy 1 éjszakát) hűtőben pihentetjük, és fogyasztás után is ott tároljuk a maradékot. Max. 3 napon belül el kell fogyasztani. Jóétvágyú családnál érdemesebb eleve dupla adagot készíteni.

Tanácsok:
Egy nappal az elkészítés előtt érdemes megsütni a piskótát (vagy kész lapot vásárolni, esetleg babapiskóta is szóba jöhet), és megfőzni a csokipudingot, hűteni. Az arányoktol is kissé el lehet térni az alapján, ki mennyire szárazabban vagy krémesebben szeretné. A cukor mennyisége is lehet ízlés szerint kissé változó. Aki csak egyszer is megkóstolja, az legtöbbször meg is kedveli.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyszerű túrótorta » Kesudiós édesség » Andi narancstortája » Flódnitorta
» Almás szelet » Tejszínhabos szedertorta » Lúdláb torta Emyke módra » Diétás beigli.
» Csokoládéöntet házilag » Piemonti mogyorotorta » Egérke(Kata-féle) » Nutellás corn flakes szelet
» Pudingkrém tortákhoz » Nagymama pitéje » Almás püspökkenyér » Almás különlegesség!


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.