| Rukkola saláta citromos gombával és szardíniával receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 2 db olajos szardínia-konzerv, 30 dkg fehér csiperke, 1 evőkanál olaj, 1 citrom fele, fél evőkanál cukor, 3 gerezd fokhagyma, 4-5 evőkanál tahini, 1 csokor petrezselyem, aprítva, 1 zöldcitrom leve, só, bors, 1 zacskó rukkola. Elkészítés: Egy nagyobb serpenyőben egy evőkanálnyi olajat hevítünk. Legalább egy, de aki szereti, akár három fokhagymagerezded is szétnyomunk, aztán hozzáadjuk egy fél citrom levét is. Alaposan besózzuk, elkeverjük, majd a serpenyőbe zúdítjuk a felszeletel csiperkét. Erős tűzön, kb 6 perc alatt készre pirítjuk-pároljuk a gombás keveréket. Elkészítjük az öntetetet. Ehhez egy nagyobb csokor alaposan megmosott petrezselymet felaprítunk. Egy szardíniakonzerv félretett olajos levéhez egy nagy evőkanálnyi szezámmag-pasztát adunk, és hozzácsavarjuk ez zöldcitrom levét is. Most jöhet bele az apróra vágott petrezselyem, és a kiadós keverés után, amikor az öntetünk már lágyan krémes, az ízesítés kevés sóval, és néhány tekerésnyi frissen őrölt borssal. Összeállítjuk a salátát. Egy nagyobb zacskónyi rukkola-salátát egy nagy keverőtálba öntünk, majd hozzákanalazzuk az egyhén citromos, fokhagymás pirított gombát. Ráöntjük a szezámos-petrezselymes öntetünket, és elkeverjük az egészet. Ha ezzel is megvagyunk, már csak annyi a dolgunk, hogy a salátát egy nagy tálra szedjük, és ráültessük a félretett szardínia-darabokat. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |