| Pöstyéni túrós receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 tojás, 8 ek. cukor 8 ek. rétesliszt 40-50 dkg túró, 2-3 ek. cukor 5 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja Tetejére : lekvár, vaníliás porcukor Elkészítés: A túrót a kristálycukorral, a mazsolával és a reszelt citromhéjjal összekeverem. A tojásfehérjéket a cukorral habbá verem, és a sárgájákat óvatosan hozzáadom. Két részre osztom. Az egyikbe, mint a piskótatésztába, a lisztet keverem, a másik felét meg óvatosan beleforgatom a túrókrémbe. Egy papírral bélelt tepsibe először a piskótatészta 2/3-át simítom, majd erre kerül a túros keverek. Tetejét a maradék piskótamasszával berácsozom, a rácsok közé baracklekvárt teszek és 180 °C-os sütőben megsütöm. Kockára vágva, vaníliás porcukorral meghintve tálalom Tanácsok: A rácsot habzsákból nyomom. Sütési idő: kb. 35 perc A receptet beküldte: DuciJucika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |