| Rozmaringos báránycomb mézes fokhagymával receptHúsételek Hozzávalók: 1 kicsontozott báránycomb, 1 vöröshagyma, 4 fej fokhagyma, 2-3 ágacska rozmaring, 1 dl olaj, 1 evőkanál méz, 2 dl fehérbor, só, őrölt bors; fél deci fehérbor Elkészítés: A sütést megelőző napon hártyázd le a báránycombról a felesleges faggyút, és alaposan mosd meg. Dörzsöld be sóval, borssal és rozmaringgal, majd tedd egy mélyebb tálba. Tegyél mellé 5 gerezd megtisztított, finomra vágott fokhagymát és a cikkekre vágott vöröshagymát. Öntsd nyakon az olajjal, majd takard le és tedd a hűtőbe egy éjszakára, hogy az ízek jól összeérjenek. Másnap tedd a húst tepsibe, öntsd rá a páclevet és 140 fokos sütőben 2 és fél óra alatt süsd meg – közben gyakran locsolgasd a fehérborral és a saját levével. Vágd a maradék, megtisztított fokhagymát gerezdekre. Karamellizáld a cukrot egy kis serpenyőben, add hozzá a mézet és a fokhagymagerezdek, és enyhén sózd meg. Öntsd alá fél deci fehérbort és kis lángon, gyakran kevergetve forral fel. A báránypecsenyét a mézes fokhagymával, forrón tálald. Vajas burgonyapüré illik hozzá. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |