Tutireceptek.hu fejléc

Rozmaringos báránycomb mézes fokhagymával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kicsontozott báránycomb,
1 vöröshagyma,
4 fej fokhagyma,
2-3 ágacska rozmaring,
1 dl olaj,
1 evőkanál méz,
2 dl fehérbor,
só,
őrölt bors;
fél deci fehérbor

Elkészítés:
A sütést megelőző napon hártyázd le a báránycombról a felesleges faggyút, és alaposan mosd meg. Dörzsöld be sóval, borssal és rozmaringgal, majd tedd egy mélyebb tálba. Tegyél mellé 5 gerezd megtisztított, finomra vágott fokhagymát és a cikkekre vágott vöröshagymát. Öntsd nyakon az olajjal, majd takard le és tedd a hűtőbe egy éjszakára, hogy az ízek jól összeérjenek.
Másnap tedd a húst tepsibe, öntsd rá a páclevet és 140 fokos sütőben 2 és fél óra alatt süsd meg – közben gyakran locsolgasd a fehérborral és a saját levével.
Vágd a maradék, megtisztított fokhagymát gerezdekre. Karamellizáld a cukrot egy kis serpenyőben, add hozzá a mézet és a fokhagymagerezdek, és enyhén sózd meg. Öntsd alá fél deci fehérbort és kis lángon, gyakran kevergetve forral fel. A báránypecsenyét a mézes fokhagymával, forrón tálald. Vajas burgonyapüré illik hozzá.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nagyon puha mézes kalács » Mézes lapok » Mézes tejszelet » Mézes tarja
» Osztrák mézeskalácstorta » Mézeskrémes (gluténmentes) » Mézes-diós kockák » Mézeskalács (Kata-féle)
» Mézes » Mézes, mustáros saláta » Mézes-diós piskóta » Mézes teasüti
» mézes gyógylikőr:) » Tejbegrízes-mézes » Mandulás mézeskocka » Mezes-joghurtos csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.