| Rongyos karika receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 50 dkg finomliszt 25 dkg margarin 5 dkg zsír 2,5 dkg élesztő 2 tojás 1 dl tejföl 2 kávéskanál só 1 mokkáskanál cukor 5 dkg vaj szezámmag 10 dkg trappista sajt reszelve Elkészítés: A tejfölt elkeverjük a cukorral, felfuttatjuk benne az élesztőt. Beleütünk egy tojást és egy tojás sárgát, hozzáadjuk a margarint, zsírt, sót és összegyúrjuk az átszitált liszttel. 40 perc pihentetés után ismét átgyúrjuk, s 10 db cipóra osztjuk. A cipókat egyenként 0,2 cm vékony téglalapokká nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk reszelt sajttal, s feltekerjük, mint a bejglit. A két végüket egymásba dugva karikákat képezünk, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, minden karika között hagyva egy kis helyet. 30 percig kelesztjük, megkenjük felvert tojás fehérjével és bőségesen szezámmaggal megszórva forró sütőbe toljuk, 180 fokon 50 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Tanácsok: A kisült karikák közepére tisztított főtt tojást ültetünk, melegen tálaljuk be kenyér helyett a Húsvéti asztalra. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |