| Rolika receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 7 tojássárgáját 17 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadunk 1 cs. vaníliáscukrot, 1 sütőport. Hozzákeverünk 7 dkg zsemlemorzsát, 1 ek. lisztet, 20 dkg darált diót, 7 tojás felvert habját, 1,5 dl rumot, és a tésztát megsütjük forró előmelegített sütőben. Elkészítés: Krém: 2 karamellás pudingot 1/2l tejben felfőzünk. Melegen 2 tojássárgáját belekeverünk, kihűtjük. 1 kocka RÁMA margarint 15 dkg porcukrot kikeverünk, és ehhez adjuk hozzá a kihűlt pudingot, alaposan kidolgozzuk, hogy sima krémet kapjunk. A krém felét rákenjük az elkészített tésztára. Kávés, rumos meleg tejben 1 csomag babapiskótát megáztatunk, rárakjuk a krémre, majd a maradék krémet a babapiskótára kenjük. Tetejére tejszínhabot simítunk, meggylekvárral vékonyan megkenjük a kissé megszilárdult tejszínhab felszínét. A receptet beküldte: andland Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |