Tutireceptek.hu fejléc

Levegős fánk /duchariky/ recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Levegős fánk /duchariky/

4 tojás
4 kanál langyos víz
csipetnyi só
450 g sima liszt
zsír a kenéshez
olaj a sütéshez
porcukor /megszórni/

Elkészítés:
A lisztből, tojásokbl, sóból és a vízből tésztát készítünk, amit jól kidolgozunk, és letakarva
/hogy ne száradjon / 15 percig pihentetjük. Utána vékonyra kinyújtjuk és a tetejét gyengén
megkenjük olvasztott zsírral csak annyira hogy lesöpörjük felesleges lisztet / ha erősebben
zsírozzuk akkor nem fog szépen levelesedni/. Összehajtogatjuk, de közben is kenegetjük, pihentetjük kb. 10 percig és ismételjuk a nyújtást, kenegetést és hajtogatást, mikor harmadszor kinyújtjuk a tésztát, kerekes /barátfüle/ tésztametélovel rombusz alakokra vágjuk és forró zsírban mint az egyszerű fánkot kisütjuk. A forró fánkokat porcukorral megszórjuk.

Tanácsok:
Békéscsabai édes különlegesség – / Danielova asszonytól Ógyalláról /


A receptet beküldte: githaj


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habos mákos » Nutellás rétes rudacskák » Banános-túrós (nem sütjük) » Limoncellós tiramisu
» Mézes kókuszcsók » Andi túró gombóca » Panna cotta » Havas háztető (Kata-féle)
» Kuglóf, majdnem hagyományosan » Pudingporos piskóta » Diós-körtés rétes » Almás túrótorta
» Szilvás mikrós piskóta » Angol teasütemény » Pofonegyszerű Brownie » Lajos szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.