| Levegős fánk /duchariky/ receptSütemények, édességek Hozzávalók: Levegős fánk /duchariky/ 4 tojás 4 kanál langyos víz csipetnyi só 450 g sima liszt zsír a kenéshez olaj a sütéshez porcukor /megszórni/ Elkészítés: A lisztből, tojásokbl, sóból és a vízből tésztát készítünk, amit jól kidolgozunk, és letakarva /hogy ne száradjon / 15 percig pihentetjük. Utána vékonyra kinyújtjuk és a tetejét gyengén megkenjük olvasztott zsírral csak annyira hogy lesöpörjük felesleges lisztet / ha erősebben zsírozzuk akkor nem fog szépen levelesedni/. Összehajtogatjuk, de közben is kenegetjük, pihentetjük kb. 10 percig és ismételjuk a nyújtást, kenegetést és hajtogatást, mikor harmadszor kinyújtjuk a tésztát, kerekes /barátfüle/ tésztametélovel rombusz alakokra vágjuk és forró zsírban mint az egyszerű fánkot kisütjuk. A forró fánkokat porcukorral megszórjuk. Tanácsok: Békéscsabai édes különlegesség – / Danielova asszonytól Ógyalláról / A receptet beküldte: githaj Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |