| Rizspuding gyümölcsmártással receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 dkg rizs 30 dkg felvert tejszínhab 3 dkg zselatin 3 dl tejszín őrölt fahéj 1 dkg vaníliás cukor A mártáshoz: 500 g vegyes erdei gyümölcs (lehet mélyhűtött is) 1 dl vörösbor 1 csomag vaníliás cukor. Elkészítés: Tejberizst főzünk, vaníliás cukorral és kevés őrölt fahéjjal ízesítjük. Miután kihűlt, az 1 dl hideg vízzel elkevert zselatint és a kemény habbá vert tejszínt adjuk hozzá. Puding- vagy őzgerincformába öntjük, hűtőbe tesszük. Vörösborral ízesített erdeigyümölcs-mártással tálaljuk, melyhez a gyümölcsöket kevés vajon megfuttatjuk, megszórjuk vaníliás cukorral, fölöntjük a vörösborral, és 1-2 percig pároljuk. Mélyhűtött gyümölcs esetén ügyeljünk rá, hogy éppen csak felengedjen, ne legyen tocsogós! A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |