| Meli-rizskoch receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg rizs 7 dl tej fél sütővaj 2 tojás 15 dkg cukor gyümölcsök, mazsola ízlés szerint 1 csomag vaníliás cukor Elkészítés: Megmosom a 20 dkg rizst, majd pici vajon megpirítom, és adok hozzá 1 dl vizet. Ha a vizet elfőtte, hozzáadom a 7 dl tejet és belekeverem a vaníliás cukrot. Alacsony hőfokra állitom, lefedem, és várom, hogy a tejet teljesen magába szívja. Közben azért ellenőrizem néha, nehogy lepiruljon:) Ha kész a rizs, kihűtöm. Közben a 2 tojást elválasztom (a fehérjét a sárgájától), a tojássárgáját a cukorral addig keverem, amig habos nem lesz, ez kb. 15 perc. Ezután a fél sütővajjal is jól kikeverem. Ehhez a masszához keverőlapáttal hozzákeverem a gyümölcsöket (reszelt alma, darált dió, barack-, meggykompót...)és a mazsolát. Utána hozzádolgozzuk a kihűlt rizst és a tojások felvert fehérjét (óvatosan). Az egészet kivajazott jénai tálba tesszük, a tetejét diszithetjük pl. dióval. Rátesszük a tál tetjét, és az előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Tanácsok: A (nem titkos) naplómba képet is teszek be róla:) Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: angyalka85 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |