| Rizsfelfújt (kipróbált recept) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 liter tej 20 dkg rizs 4 dkg margarin 4 tojás 1 citrom héja 5 evőkanál cukor 1 cs. vanillincukor zsemlemorzsa zsiradék a tepsi kikenéséhez Elkészítés: A tejet beleöntjük egy előzőleg hideg vizzel kiöblitett lábasba.Ha a karimáját körbekenjük pici vajjal akkor nem fog kifutni a tej.A még hideg tejbe beleöntjük az átmosott rizset és a 4 dkg margarint és 3 evőkanál cukrot,forrásig kevergetjük,aztán időnként kavarjuk picit.Ha már majdnem puha a rizs,akkor elzárjuk,és lefedjük az edényt fedővel. Körülbelül tíz percig "pihenni" hagyjuk,majd levéve a fedőt kicsit hűtjük. Eközben 4 tojás sárgáját összekavarunk 2 evőkanál cukorral,és a kész rizshez öntjük. Belereszeljük a citromhéjat is,ha valaki nem szereti persze ki lehet hagyni. A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan összekeverjük az egészet,hogy minél kevésbé törjön a fehérjehabunk. Eközben ha magasabb süteményt szeretnénk akkor kisebb,magasabb karimáju tepsit készitünk elő,ha laposabb ,"kisebb falat" sütire vágyunk akkor egy hagyományos gáztepsit is használhatunk.Kikenjük margarinnal vagy zsirral,és előmelegitjük a sütőt. Ha beleöntöttük a tepsibe a kikavart tésztánkat akkor megszórjuk a tetejét zsemlemorzsával. Előmelegitett sütőbe tesszük 2-3 percig magas,aztán közepes hőfokon kb 30percig sütjük. Ízlés szerint önthetünk rá málnaszörpöt,híg lekvárt vagy bármilyen édes öntetet. Jó étvágyat kívánok hozzá! A receptet beküldte: Jut*ka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |