| Ribizlivel töltött tortácskák receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg búzaliszt, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi őrölt fahéj, 10 dkg vaj, 20 dkg folyékony méz, 1 tojás, 30 dkg piros ribizli, 5 dkg darált dió, 2 dl tejszín Elkészítés: Az omlós tésztához a szitált lisztet összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal, és összegyúrjuk a darabokra vágott vajjal, a 10 dkg mézzel és a tojással. Amikor jól összedolgoztuk, 20 percig félretesszük pihenni. A muffin-sütő formáit vajjal kikenjük, és a tésztát 12 egyforma darabra vágjuk. Kis cipókat formálunk, majd akkorára nyújtjuk, hogy a formákat ki tudjuk bélelni velük. A formákból kilógó tésztaszéleket levágjuk, és a tortácskákat 180º C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranysárgára sütjük. Amíg a tészta sül, a ribizlit megmossuk, villa segítségével leszemezzük. A darált diót a maradék mézzel simára keverjük, hozzáadjuk a ribizlit, pár szemet meghagyunk a díszítéshez. A tejszínt kemény habbá verjük, és háromnegyed részét hozzákeverjük a diós-mézes masszához. Amikor a tészta megsült, a formákat kiborítjuk a tepsiből, megvárjuk, amíg kihűlnek, majd megtöltjük a töltelékkel. Néhány ribizliszemmel, tejszínhabbal díszítjük. Tanácsok: Ezeket a tortácskákat nemcsak ribizlivel, hanem szezonális gyümölcsökkel is variálhatjuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |