Tutireceptek.hu fejléc

Ribizlivel töltött tortácskák recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg búzaliszt,
1 teáskanál sütőpor,
csipetnyi őrölt fahéj,
10 dkg vaj,
20 dkg folyékony méz,
1 tojás,
30 dkg piros ribizli,
5 dkg darált dió,
2 dl tejszín

Elkészítés:
Az omlós tésztához a szitált lisztet összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal, és összegyúrjuk a darabokra vágott vajjal, a 10 dkg mézzel és a tojással. Amikor jól összedolgoztuk, 20 percig félretesszük pihenni. A muffin-sütő formáit vajjal kikenjük, és a tésztát 12 egyforma darabra vágjuk. Kis cipókat formálunk, majd akkorára nyújtjuk, hogy a formákat ki tudjuk bélelni velük. A formákból kilógó tésztaszéleket levágjuk, és a tortácskákat 180º C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranysárgára sütjük. Amíg a tészta sül, a ribizlit megmossuk, villa segítségével leszemezzük. A darált diót a maradék mézzel simára keverjük, hozzáadjuk a ribizlit, pár szemet meghagyunk a díszítéshez. A tejszínt kemény habbá verjük, és háromnegyed részét hozzákeverjük a diós-mézes masszához. Amikor a tészta megsült, a formákat kiborítjuk a tepsiből, megvárjuk, amíg kihűlnek, majd megtöltjük a töltelékkel. Néhány ribizliszemmel, tejszínhabbal díszítjük.

Tanácsok:
Ezeket a tortácskákat nemcsak ribizlivel, hanem szezonális gyümölcsökkel is variálhatjuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült töltöttpaprika » Sokadik töltött csirkecomb » Töltött pulyka Éva módra » Sajttal töltött rizsgolyó
» Sonkával töltött csirke » Töltött mángold » Sajttal töltött alma » Gombával töltött tojás
» Hússal töltött gombafejek » Töltött sertésborda » Töltött libanyak » Libamájjal töltött fürj
» Töltött keksz » Fahéjas töltött fánk » töltött pulykamell » Töltött dagadó 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.