| Répatorta dióval, csokival és lekvárral receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 dkg vaj 10 dkg cukor 25 dkg liszt 1 csomag sütőpor 3 evőkanál méz 5 vékonyabb sárgarépa reszelve 1 citrom héja 1 csomag vaníliás cukor őrölt fahéj 15 dkg dió durvára törve 4 db tojás 8 dkg csokipasztilla só Valamint: meggylekvár marcipán figurák ehető fű Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A sárgájához keverem a puha vajat, a mézet, a cukrokat, kikeverem. A sárgarépát lereszelem, összekeverem őrölt fahéjjal. A tojássárgájákhoz keverem a durvára tört dióval, citromhéjjal és a csokival együtt. Hozzáadom a lisztet és a sütőport, illetve óvatosan belekeverem a fehérjehabot is. Egy kisebb tepsibe (23 x 26 cm) sütőpapírt teszek, ebbe öntöm a masszát, elsimítom, majd előmelegített 180 C fokos sütőben 35 percet sütöm. Azért csak ilyen rövid ideig, mert lapos tepsiben sütöttem és nem tortaformában. Ha megsült a tészta, kiemelem, hosszában félbevágom és megkenem házi, darabos meggylekvárral az egyik felét. Ráteszem a tetejét, ezt is megkenem lekvárral, erre teszem az ehető füvet, majd az *óvodás is szebbet tud* marcipánfigurákat, meghintem színes cukrokkal, és készen is van. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |