| Remegős paradicsomhab receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 2 közepes, érett paradicsom 5 dkg ketchup só, őrölt fehér bors 1 evőkanál cukor 2 levél zselatin 2 evőkanál húsleves 1,2 d1 tejszín Elkészítés: A paradicsomot földaraboljuk, szitán áttörjük, majd a ketchuppal elkeverjük, sóval, cukorral, őrölt fehér borssal fűszerezzük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, két evőkanálnyi húslevessel fölöntve megmelegítjük, majd a paradicsomos masszához adjuk. A tejszínt habbá verjük, és azt is óvatosan beleforgatjuk. A masszát egy vízzel kiöblített tálcára simítjuk 2 centiméter vastagon és legalább fél napra behűtjük. A megdermedt habból kekszkiszúróval különböző alakokat vágunk ki és késsel megemelve a hidegtálra, tesszük. A leeső maradékot késsel apróra vágjuk, és saláták díszítésére használjuk. Tanácsok: Hidegtál mellé fantasztikus lesz a siker. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |