Tutireceptek.hu fejléc

Remegős paradicsomhab recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2 közepes, érett paradicsom
5 dkg ketchup
só, őrölt fehér bors
1 evőkanál cukor
2 levél zselatin
2 evőkanál húsleves
1,2 d1 tejszín

Elkészítés:
A paradicsomot földaraboljuk, szitán áttörjük, majd a ketchuppal elkeverjük, sóval, cukorral, őrölt fehér borssal fűszerezzük.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, két evőkanálnyi húslevessel fölöntve megmelegítjük, majd a paradicsomos masszához adjuk.
A tejszínt habbá verjük, és azt is óvatosan beleforgatjuk. A masszát egy vízzel kiöblített tálcára simítjuk 2 centiméter vastagon és legalább fél napra behűtjük.
A megdermedt habból kekszkiszúróval különböző alakokat vágunk ki és késsel megemelve a hidegtálra, tesszük. A leeső maradékot késsel apróra vágjuk, és saláták díszítésére használjuk.

Tanácsok:
Hidegtál mellé fantasztikus lesz a siker.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Remegős süti » Remegős sütemény » Jégsaláta dresszinggel » Az én tzatzikim
» Zöldbabsaláta virslivel » Napsaláta » Wokban sült zöldségsaláta » Ancféle Zöldbabsaláta
» Oroszos hússaláta » Majonézes halsaláta » Meleg babsaláta » Joghurtos gyümölcssaláta
» Rakott gombás saláta » Almás torma » Tojássaláta » Virslis sajtos saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.