| Napsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 2 nagy fej lilahagyma 2 kígyóuborka 6 sárga paprika 2 paradicsompaprika 8+1 közepes paradicsom 4 főtt tojás 20 dkg trappista sajt reszelve 1 teáskanál só Az öntethez: 4,5 dl tejföl 25 dkg félzsíros túró 1 tojássárgája 0,5 dl napraforgó olaj 1 teáskanál ételízesítő 4 nagyobb gerezd fokhagyma reszelve Elkészítés: A zöldségeket fél centis kockákra vágjuk, majd besózzuk. 20 perc elteltével a levet leszűrjük róla. A 4 főtt tojást két szelet kivételével szintén kockákra vágjuk, és a salátába keverjük. A reszelt fokhagymára ráöntjük az olajat, és kikeverjük. Utána a túrót, a tejfölt, a tojássárgáját hozzáadjuk, és összedolgozzuk. A túró kissé darabos lehet az öntetben, végül ételízesítővel ízesítjük. Ráöntjük a felkockázott zöldségre és elkeverjük. A tetejére reszeljük a sajtot, majd rátesszük a két karika tojást, és napsugárként a cikkekre vágott paradicsomot. Bármely sült vagy grillezett húshoz finom, de ha gépsonkát keverünk a zöldséghez, önálló fogásként is remek. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |