| Red velvet - Vörös bársony torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Piskóta 295 g finomliszt 114 g vaj (puha) 2 db tojás 30 dkg cukor 12 kávéskanál ételfesték (4 evőkanál málnapiros) 11 g cukrozatlan kakaópor (holland) 1 kávéskanál vanília kivonat (4 gramm) 6 g só 5 g ecet 5 g szódabikarbóna 2.46 dl író (246 g) Krém 25 dkg mascarpone (szobahőmérsékletű) 10 dkg porcukor (ízlés szerint) 1 csomag vaníliás cukor 5 dl habtejszín 2 közepes db lime Elkészítés: A puha vajat egy kevés cukorral habosra verjük egy kézi robotgép segítségével, majd hozzáadjuk az egyik tojást, és tovább habosítjuk, ismét cukor jön bele, majd tojás és a maradék cukor, ha kellően felhabosítottuk. Ezután hozzáadjuk kanalanként az ételfestéket, a vanília kivonatot, és beleszitáljuk a kakaóport. Az írót elkeverjük a sóval, majd egy spatula segítségével kisebb adagokban a tojásos masszába forgatjuk, végül több részletben beleforgatjuk az átszitált lisztet is. A szódabikarbonát felpezsegtetjük az ecetben, majd elkeverjük a masszába. Három darab 18 centiméter átmérőjű kerek torta forma alját sütőpapírral kibélelünk, elosztjuk benne a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 25-30 perc alatt. A sütőből kivéve egy rövid ideig a formában hagyjuk hűlni, majd kivesszük, lehúzzuk az aljáról a papírt, és rácsra téve teljesen kihűtjük. Ha kihűltek, a tetejüket egyenesre vágjuk, az így leesett piskótát összemorzsoljuk, és eltesszük a díszítéshez. Ezután megtöltjük a lapokat, egymásra helyezzük, tetejét és oldalát is bevonjuk a krémmel, a maradék morzsával tetszés szerint díszíthetjük, tálalásig hidegre tesszük. Az írónak fontos szerepe van ebben a receptben, ettől lesz a festék színe ennyire bordó. Krém A szobahőmérsékletű mascarponét kikeverjük a porcukorral, vaníliával és a lime levével. A jól behűtött tejszínt, egy szintén behűtött tálban elkezdjük habosra verni, ha már kezd egybeállni hozzáadjuk a mascarponét, és együtt keményre verjük. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |