Tutireceptek.hu fejléc

Rántott sertéskaraj olaszosan recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
A mártáshoz:

vöröshagyma 15 dkg
olaj 3 dl
paradicsom 40 dkg
paradicsompüré 5 dkg
fehérbor 1 dl
kakukkfű,öröltbors,só

A húshoz:

sertéskaraj 60 dkg
liszt 10 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 10 dkg
Pannónia sajt 15 dkg (vagy más sajt)
Reszelt Pannónia sajt 10 dkg (vagy más sajt)


Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajban üvegesre pirítjuk, beletesszük a negyedekre vágott paradicsomot, sóval, őrölt borssal ízesítjük és megpároljuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, átforrósítjuk és hozzáöntjük a bort. Kakukkfűvel fűszerezzük és fedővel letakarva 20-25 percig főzzük. Sűrű mártást kapunk.
A karajszeleteket kiverjük,sózzuk, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsával elkevert reszelt sajtba bundázzuk. Bő, forró olajban kisütjük. Lapos tűzálló tálba tesszük a megsütött hússzeleteket. Mindegyikre egy szelet sajtot helyezünk és meglocsoljuk a mártással. Újra sajt, majd mártás következik. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben jól átsütjük.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns tojásrántotta » Majoránnás sertéskaraj » Rántott tojáskrokett » Medvehagymás rántotta
» Rántott párizsi » Nori féle tojásrántotta » Rántott busa » Fokhagymás rántott hús
» Mandulás rántott hal » Göngyölt sertéskaraj » Rántott csirkecombfilé » Rántott szendvics 4.
» Tejfölös rántott tök » Rántott tejbegríz » Sajtos rántott nyúlcomb » Rántott szendvics 3.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.