| Rántott sertéskaraj olaszosan receptHúsételek Hozzávalók: A mártáshoz: vöröshagyma 15 dkg olaj 3 dl paradicsom 40 dkg paradicsompüré 5 dkg fehérbor 1 dl kakukkfű,öröltbors,só A húshoz: sertéskaraj 60 dkg liszt 10 dkg tojás 2 db zsemlemorzsa 10 dkg Pannónia sajt 15 dkg (vagy más sajt) Reszelt Pannónia sajt 10 dkg (vagy más sajt) só Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajban üvegesre pirítjuk, beletesszük a negyedekre vágott paradicsomot, sóval, őrölt borssal ízesítjük és megpároljuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, átforrósítjuk és hozzáöntjük a bort. Kakukkfűvel fűszerezzük és fedővel letakarva 20-25 percig főzzük. Sűrű mártást kapunk. A karajszeleteket kiverjük,sózzuk, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsával elkevert reszelt sajtba bundázzuk. Bő, forró olajban kisütjük. Lapos tűzálló tálba tesszük a megsütött hússzeleteket. Mindegyikre egy szelet sajtot helyezünk és meglocsoljuk a mártással. Újra sajt, majd mártás következik. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben jól átsütjük. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |