| Rakott zöldséges-tofus curry (vegan) receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1.5 bögre főtt barnarizs 2 fej vöröshagyma vagy 1 nagy szál póréhagyma 2 nagy gerezd fokhagyma 1 bögre zöldborsó 2 db sárgarépa 1 marék ceruzabab 0.5 blokk füstölt tofu 3 ek. sűrített paradicsom 1 ek. chili krém vagy csípős paprikakrém 1 tk. kurkuma 1 ek. curry fűszerkeverék 1 tk. római kömény só, bors, vegamix ízlés szerint 2 babérlevél 2 ek. szójaszósz 3 dl kókusztej kókuszolaj 1 pohár növényi tejföl Elkészítés: Kókuszolajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Beletesszük a paprikakrémet, a babérlevelet, és minden egyéb fűszert, pár percig alacsony lángon pirítjuk. Rámorzsoljuk a füstölt tofut, felöntjük szójaszósszal, majd 10 percig pirítjuk. Beletesszük a félkarikára vágott répát, kevés vizet teszünk alá, összeforgatjuk a hagymás-fűszeres keverékkel, majd belekerülhet a borsó, ceruzabab is. Lefedve közepes lángon együtt pároljuk kb. 10 percig. Hozzáadjuk a kókusztejet, sűrített paradicsomot, és még 10 percig lefedve, takarékon összefőzzük. Egy jénai tál aljára lenyomkodjuk a barna rizst, tetejére öntjük a zöldséges curryt egyenletesen eloszlatva, ezután megkenjük növényi tejföllel. 180 fokos sütőben kb 30-40 percig sütjük, majd kockákra vágva tálaljuk. A receptet beküldte: Winter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |