Tutireceptek.hu fejléc

Rakott zöldbab könnyedén, diétásan recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1kg zöldbab
fél kg darált hús (ez lehet bármilyen fajta, én sertés húsból készítettem, de pulykából készítve diétásabb)
450 grammos tejföl/joghurt/kefír
1 fej vöröshagyma
só, bors

Elkészítés:
S darált húst pörköltként az apróra vágott hagymával megfőzzük, saját levében!! Csak vizet teszünk alá, és ízesítjük sóval borsal és egyéb fűszerekkel ízlés szerint.
Egy tepsiben a zöldbaot( én nem tettem alá semmilyen zsiradékot, olajat, margarint )egy réteg zöldbaot lefekteünk, egyneltesen elosztva.
A megfőtt pörkölöt, összekverejük tejföllel(diétásabb kefírrel, vagy joghurtal készíteni), majd a zöldbabra teszünk egy réteget. ezt követően a maradék zöldbabot rátesszük a tetejére, és tejföllel/kefírrel/joghurtal bekenjük az egészet. Előmelegített sütőben másfél óráig sütjük, időnként ellenőrizzük.

Tanácsok:
Hogy ne ragadjon a tepsibe a bab, célszerű a pörköltbből kiengedett zaftot(ami húslé és víz, nem zsiradék)egy keveset bekvereni tejföllel, hogy enyhén folyékonyabb állaga legyen a pörköltenk. Így garantáltan nem ég oda.
Nagyon finom, rendkívül könnyű, diétás étel!


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott karfiol (update 1) » Alföldi rakottas » Cukkinis rakottas » Rakott csirkemell
» Pórés-karfiolos rakottas » Rakott tepsis burgonya » Gombás rakott csirke » Rakott "szejtán"
» Hortobágyi rakott tészta » Rakott krumpli kukoricával » Sajtos rakott csirkemell » Rakott zsemle
» Zsemlés rakott túró » Rakott torta befőttel » Csokis-túrós rakott rétes » Zöldbabos sertéshús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.