| Rakott zöldbab könnyedén, diétásan receptEgytálételek Hozzávalók: 1kg zöldbab fél kg darált hús (ez lehet bármilyen fajta, én sertés húsból készítettem, de pulykából készítve diétásabb) 450 grammos tejföl/joghurt/kefír 1 fej vöröshagyma só, bors Elkészítés: S darált húst pörköltként az apróra vágott hagymával megfőzzük, saját levében!! Csak vizet teszünk alá, és ízesítjük sóval borsal és egyéb fűszerekkel ízlés szerint. Egy tepsiben a zöldbaot( én nem tettem alá semmilyen zsiradékot, olajat, margarint )egy réteg zöldbaot lefekteünk, egyneltesen elosztva. A megfőtt pörkölöt, összekverejük tejföllel(diétásabb kefírrel, vagy joghurtal készíteni), majd a zöldbabra teszünk egy réteget. ezt követően a maradék zöldbabot rátesszük a tetejére, és tejföllel/kefírrel/joghurtal bekenjük az egészet. Előmelegített sütőben másfél óráig sütjük, időnként ellenőrizzük. Tanácsok: Hogy ne ragadjon a tepsibe a bab, célszerű a pörköltbből kiengedett zaftot(ami húslé és víz, nem zsiradék)egy keveset bekvereni tejföllel, hogy enyhén folyékonyabb állaga legyen a pörköltenk. Így garantáltan nem ég oda. Nagyon finom, rendkívül könnyű, diétás étel! A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |