Tutireceptek.hu fejléc

Rakott zöldbab csirkemellel, angolszalonnával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Rakott zöldbab szalonnával

- 80 dkg zöldbab,
- 15 dkg angolszalonna,
- 1 fej hagyma,
- 1 csirkemellfilé (kb. 50 dkg),
- 1 nagy pohár tejföl,
- 1 tojássárgája,
- 1 egész tojás,
- 0,5 dl tej,
- 20 dkg sajt.

Elkészítés:
A zöldbabot kevés víz hozzáadásával pároljuk puhára. A vöröshagymát, és a szalonnát vágjuk fel kockákra, majd 2-3 evőkanál olajon fonnyasszuk meg. A csirkemellet vágjuk kockákra, majd adjuk a hagymához, fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával, és pároljuk kifehéredésig. Ha ez megtörtént, keverjünk hozzá 1 tojássárgáját. A mártáshoz kézi habverővel keverjük össze a tejfölt és a tejet egy egész tojással. Egy jénai tál aljára szórjuk a zöldbab felét, tegyük rá a húsos ragut, erre ismét zöldbab kerüljön, majd a tetejére öntsük rá a tejfölös szószt, végül borítsuk be az egészet reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb. 40 percig süssük.


A receptet beküldte: Ritus40


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brassói rakott káposzta » Mustáros zöldbab » Rakott karfiol diétázóknak » Barnarizs-rakottas
» Rakott mustáros hús » Rakottburgonya » Zöldség rakottas » Tarhonyás rakott zöldbab
» Rakott spagetti 2. » Rakott krumplipüré » Rakott krumpli 2 » Rakott zöldségek
» Gyors rakottas » Rakott savanyú káposzta » Rakottkáposzta » Almás-mákos rakott kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.