| Rakott sertésborda vajbabbal receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg szeletelt sertéskaraj 30 dkg burgonya 40 dkg sárga hüvelyű vajbab 2 dl tejszín 2 dl tejföl 1 dl étolaj só reszelt szerecsendió őrölt fehérbors ételízesítő Elkészítés: A héjában előfőzött burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk. A zöldbabot alaposan megtisztítjuk, ételízesítővel fűszerezett vízben félig megfőzzük. A sertésszeleteket enyhén kiverjük, majd mindkét oldalát meghintjük sóval, őrölt fehérborssal, reszelt szerecsendióval, forró étolajban kissé elősütjük. A vajjal kikent tűzálló tál aljára burgonyát rakunk. Erre tesszük rá a hússzeleteket, majd betakarjuk a babbal. A tejszínnel és sóval kikevert tejfölt ráöntjük, és sütőben aranysárgára sütjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |