Tutireceptek.hu fejléc

Rakott sertésborda vajbabbal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg szeletelt sertéskaraj
30 dkg burgonya
40 dkg sárga hüvelyű vajbab
2 dl tejszín
2 dl tejföl
1 dl étolaj

reszelt szerecsendió
őrölt fehérbors
ételízesítő

Elkészítés:
A héjában előfőzött burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk. A zöldbabot alaposan megtisztítjuk, ételízesítővel fűszerezett vízben félig megfőzzük.

A sertésszeleteket enyhén kiverjük, majd mindkét oldalát meghintjük sóval, őrölt fehérborssal, reszelt szerecsendióval, forró étolajban kissé elősütjük.

A vajjal kikent tűzálló tál aljára burgonyát rakunk. Erre tesszük rá a hússzeleteket, majd betakarjuk a babbal. A tejszínnel és sóval kikevert tejfölt ráöntjük, és sütőben aranysárgára sütjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott krumpli másképpen » Zöldséges rakott burgonya » Rakott lapcsánka » Rakott spárga
» Rakott Ziti » Rakott zöldborsó » Karalábés rakott hús » Rakott-sajtos tészta
» Rakott csirkemell » Rakott nokedli darálhússal » Rakott pulykamell » Magyaros rakott spagetti
» Besameles rakott krumpli » Rakott csirkemell almával » Rakott Pene » Rakott káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.