Tutireceptek.hu fejléc

Rakott patiszon darált hússal recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
2 patiszon
40 dkg darált hús
2 dl tejföl
10 dkg sajt
2 közepes fej hagyma
pirospaprika

bors

Elkészítés:
Pucold meg a patisszont, vájd ki a közepét. Vágd apró kockákra az első negyedét, majd szeleteld fel a nagyját vékonyan.
Készíts a darált húsból jó sűrű pörköltet. Mikor az kész, tedd bele a kis kockákra vágott patiszont, s azzal főzd készre.
Pakold a szeletelt patisszont és a húst rétegesen egy vékonyan olajozott jénaiba úgy, hogy patisszon jusson az aljára és a tetejére is.
Legfelülre tejfölbe kevert reszelt sajtot halmozz, és a tálat lefedve tedd közepesen meleg sütőbe. Kb. 30 perc alatt megpuhul a patisszon.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kairói rakott padlizsán » Pikáns patiszon » Rakott burgonya sonkával » Almás rakott kakaóskalács
» Rakott mexikói tészta » Rakott torta befőttel » Mexikói rakott káposzta » Rakott zöldbab
» Rakott keksz » Húsgombóc darált húsból » Rakottkáposzta » Egyszerű hússaláta
» Magyaros rakott káposzta » Rakott tarhonya » Rakott tojás » Galuska darált csülökkel.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.