| Rakott krumplisaláta (sütés nélkül készül) receptEgytálételek Hozzávalók: Burgonya (6db) Tojás (4db) Virsli (4db) Aktívia vagy tejföl (1kis doboz) Vegeta (2kávéskanál) Elkészítés: Aki szereti a virsli vagy burgonyasalátát, annak ajánlom ezt a receptet. A burgonyát(héjastol) vizben megfőzzük. Ha félig már megpuhult(villával ellenőrizhetjük)akkor a tojást és a virslit is megfőzzük mert ezeknek nem kell sok idő. A tojást én minimum 10 percig főzöm mert keménynek kell lennie a belsejének. Előveszünk egy üveg vagy egy műanyag tálat és ebbe beletesszük a felkarikázott virslit, tojást és burgonyát. Ennél az ételnél nem kell egymásra tenni az alapanyagokat sőt nem is kell szabályosra vágni őket, mert úgyis összekeverjük és szétesik a burgonya meg a tojás is. Itt nem a látvány a lényeg, hanem az íz! :)) Előveszünk 1 doboz tejfölt vagy natur aktíviát (mi jobban szeretjük ezzel, ha szeretitek az aktíviát, ti is kipróbálhatjátok vele.) A tejfölbe (vagy aktíviába) teszek 2 kávéskanál vegetát és elkeverem benne. (NE TÖBBET mert a virsli eleve tartalmaz sót) Ráöntöm a tojásos virslis burgonyára és jól összekeverem. Úgy kell kinéznie mint a boltokban kapható salátáknak. Hütőbe tesszük és ha hazaérnek a családtagjaink akkor csak mikróban mindenkinek az adagját átmelegítjük. Mi melegen szeretjük, de hidegen is finom. A LÉNYEG: A megfőtt, felkarikázott alapanyagokra (burgonya, tojás, virsli) ráöntjük a vegetás aktíviát vagy tejfölt és összekeverjük. NAGYON EGYSZERŰ ÉS FINOM! Ezt akkor találtam ki amikor a gyerekek még kicsik voltak és nem volt sok időm főzőcskézni. A receptet beküldte: Sziláki Jánosné Judit Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |